fbpx
Hur ska jag distribuera nu?

Hur ska jag distribuera nu?

Jag läser i ett antal blogginlägg och även i dagstidningarnas webupplagor (gammelmedia, som en del pirater kallar dom) att The Pirate Bay återigen har försvunnit från nätet.

Som jag har skrivit tidigare så tycker jag att TPB har varit riktigt bra på att både promota och hjälpa mindre artister, nu har Stockholms Tingsrätt tillsammans med maffian tvingat Black Internet att stoppa alla anrop till TPB. Jag hoppas verkligen att dom lyckas fixa så sajten kommer upp igen, med eller utan bandbredden från Black Internet.

Den stora frågan är nu: Vad ska kunna ersätta TPB som distributionscentral för oss mindre artister?

Jag tror ärligt talat att det blir svårt att skapa nånting liknande. The Pirate Bay har hela tiden varit en central där (nästan) all kultur går att hitta, oavsett om du söker Madonnas senaste platta, en obskyr punklåt från 70-talet eller ett dataprogram som slutade distribueras för 10 år sedan.

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Jag vet samtidigt att andra sajter, med exakt samma innehåll som TPB, börjar komma fram och hoppas på att någon av dom ska driva skeppet frammåt. Eller att allt slutar som den förra gången sajten stängdes, den dyker upp igen från ett annat land!

JOHAN BAKKE PÅ:

Stäng meny