Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Logga in och prenumerera på YouTube

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Det här är en guide som handlar om fördelarna med att logga in på Google och aktivt använda googlekontot när du surfar på YouTube.

Inlägget handlar absolut inte om att fixa så du börjar prenumerera på min egen YouTubekanal. Jag är naturligtvis glad om du gör det, men det räknar jag bara som en bonus.

Ett av de stora problemen med att vara en ny svensk YouTuber och samtidigt äldre än många andra som kör YouTube är att få prenumeranter. Många i Sverige är dessutom inte så vana vid att logga in på YouTube och att prenumerera på YouTubekanaler.

De flesta har ett Googlekonto. Många använder Gmail, Googles kalender eller andra funktioner på Google. Dessa kräver att man först loggar in. Och det är just Googlekontot du loggar in på när du loggar in på YouTube!

Logga in på Google
Det första du måste göra för att aktivt använda ditt googlekonto och vara inloggad på YouTube är att logga in på kontot. Det gör du högst upp i högra hörnet i din webläsare. Användarnamn och lösenord är samma som när du loggar in på Gmail, Kalendern eller någon annan funktion på Google. Nu har du tillgång till YouTube, Gmail, Googles kalender och många andra bra funktioner. Övriga funktioner kommer en annan gång, idag handlar det om YouTube.

En stor fördel med att logga in på YouTube är att du får tillgång till Titta Senare-listan. Jag använder alltid Titta Senare. Jag kan sitta vid datorn och plocka ihop en spellista med de videor jag vill se och sedan sätta mig vid TV’n, koppla upp mobilen mot min Chromecast och sedan ha spellistan klar. Vill du lägga till en video i Titta Senare så klickar du antingen på symbolen

som du får upp när du för musen över en thumbnail. Thumbnails är de små bilderna som du också klickar på när du vill se en video. Så här ser thumbnailen ut när du lägger muspekaren över:

Premumerera
Mycket på YouTube handlar om att prenumerera. Fördelen med prenumerationer är många, jag får notiser om nya videor från de kanaler som jag prenumererar på, genom att jag prenumererar på kanaler så får jag tips om andra kanaler med samma tema som de jag prenumererar på och jag får hela tiden veta vad som händer från varje kanal. Har jag sett många videor från en kanal som jag inte prenumererar på, då upptäcker YouTube det åt mig och frågar om jag vill börja prenumerera på kanalen.

För att prenumerera på en kanal klickar du bara på ikonen där det står

Vill du sedan se nya videor från de kanaler du prenumererar på så har du länken prenumerationer i menyn till vänster på YouTube.

Jag hoppas att den här guiden var så begriplig så du nu har klarat av att prenumerera på din första YouTubekanal. Fortsätt så, det finns otroligt många bra kanaler där ute, för alla åldrar och för alla typer av intressen.

Behöver du hjälp så får du gärna skriva till mig på Twitter eller Facebook, och kom ihåg: Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar!

Etiketter: