Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Asylboende i Storvik? Välkomna!

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Det går rykten att det ska starta ett asylboende i Storvik.

Jag har läst en del negativa kommentarer om det planerade asylboendet, men jag har svårt att förstå de som tänker negativa tankar om ett asylboende.

Man har läst en del tidningsartiklar om problem vid asylboenden men jag tycker ändå att om man jämför det antal asylsökande som kommer till Sverige bara i år så är det väldigt lite problem! Om så många som 1000 asylsökande (i hela Sverige) ställer till med problem så är det naturligtvis en hög siffra, men jämför man den med det antal som kommer i år (runt 160 000) så är 1000 ändå bara 0,006% av de asylsökande! Inte så väldigt många va?

1000 personer är en väldigt överdriven siffra, jag tror inte att jag har läst om fler än 200 – 300 som har ställt till med några problem och då räknar jag även med de små problemen med asylsökande som protesterar genom att vägra kliva av bussen. Men vi stannar ändå kvar vid siffran 1000 på antalet problemmakare, bara för att visa hur få det är av det antal som eventuellt kommer till Storvik.

Jag har läst att det ska komma 90 asylsökande till Storvik, om vi då tar ner den siffran (0,006%) till det antalet så är det 0,5 personer!

Det betyder att: Statistiskt sett så kommer det en eller ingen som ställer till med problem i Storvik, en halv människa kan ju knappast komma, och då är statistiken väldigt överdriven när jag har räknat med 1000 problemmakare i hela Sverige.

Nej, jag tror inte att det blir några som helst problem med ett asylboende i Storvik. Skulle vi ha en sån extrem otur så någon av dessa 0,006% (fortfarande en väldigt överdriven siffra) råkar komma till Storvik så får vi ta tag i det då!

Själv kommer jag att gå över och hälsa på, det kan alltid vara trevligt att träffa folk från andra länder!