Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Yes, I love Pattaya!

Ungefärlig lästid: 2 minuter Utsikt från rummet i Pattaya

Jag har skrivit en del om Thailand tidigare, har gjort två resor dit under de senaste två åren och förhoppningsvis blir det en till under vintern.

Jag har fastnat för Pattaya, en nöjesmetropol på den inre östkusten som tyvärr inte ligger så varmt till i svenska hjärtan, men jag kollade på vädret och prisnivån och upptäckte att det är inte många andra turistorter i Thailand som har så lite regn och så bra priser på både hotell, transporter och mat som Pattaya. Att det bara ligger ca 20 mil söder om flygplatsen i Bangkok gjorde inte heller valet så svårt!

Det jag gillar mest med Thailand och Pattaya är värmen. Jag anser inte att det finns någon värme om temperaturen ligger under 28 grader, och den får gärna gå över 30 grader innan jag är nöjd! Att då komma från runt 15 grader i Stockholm och kliva av planet till runt 26 grader 06.00 på morgonen i Bangkok, det var som att kliva in i himmelriket!

En annan sak som gör Thailand till ett bra resmål för oss svenskar är priset. Det enda som kostar lite är flygbiljetterna, där lägger vi ca 5000 kronor per person för en ToR-biljett. Lägg till 1000 kronor per person för ett bra hotell så är två veckor betalda! Då bokar jag inte med charterbolagen, där får du räkna med minst de dubbla kostnaderna!

Sedan kostar det i princip ingenting, vid vår senaste resa upptäckte vi att vi bara betalat 500 baht för mat och kollektivtrafik i Bangkok under en hel dag. Det är runt 125 kronor i svenska pengar… Det betyder att för en svensk femhundring per person och dag kommer man mycket längre än samma pengar på ”kanarieholmarna”.

Jag har börjat räkna på och planera att nästa vinter, då bor jag i Pattaya minst två månader! Än så länge är det bara planering, men ska det gå att genomföra då måste det börja planeras i tid!

Etiketter: