Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Crowdsound – En låt med över 40000 låtskrivare???

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Ja, låten med över 40000 låtskrivare från över 140 länder har börjat skrivas!

Projektet heter Crowdsound.net och går ut på att varje ton i låten röstas fram. Efter 100 röster avgörs vilken ton som vann, eller om en paus vann, sedan går röstningen vidare till nästa ton. Ackordsföljden är bestämd från början och totalt ska låten bli 3 verser, en refräng och en avslutning. Efter melodin är klar ska även texten röstas fram på ett liknande sätt.

Det här är så enkelt så jag tror att alla klarar av att vara med och rösta! Du lyssnar på melodin som är bestämd sedan tidigare, provlyssnar på den som just nu ska röstas fram, bestämmer vilken du tycker låter bäst och röstar! Hittills har jag röstat på en ton, jag tyckte inte att det skulle vara nån ton just där så jag röstade på en paus.

Vill du också vara med och skriva låten med flest låtskrivare, surfa in på crowdsound.net och rösta!

Etiketter: