Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Fest på Gamla Stans Torg i Prag?

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Jag har börjat följa en YouTubekanal från Tjeckien. Kanalen heter Honest Guide och de gör väldigt bra och professionella videor från Prag och resten av Tjeckien!

En sak som gör den här kanalen extra sevärd är att de jobbar hårt för att stoppa växlingskontor som inte växlar efter den officiella kursen.

Dessa växlingskontor har istället en egen, mycket sämre kurs, och lurar okunniga turister. Med den officiella kursen får man runt 27 tjeckiska kronor (koruna) för 1 euro, bluffkontoren tar 1 euro för 15 koruna! Ok, jag förstår växlingskontor som betalar något mindre än den officiella valutakursen. Men när man nästan har halverat kursen så är det en bluff som ska stoppas!

Jag har varit i Prag några gånger, jag tar alltid ut pengar i bankomaterna för att inte behöva fundera… Om jag någon gång behöver växla kontanter så kollar jag växlingskursen noga. Det gör så jag slipper dessa bluffirmor men jag tycker ändå inte att andra ska drabbas av dom.

Nu har teamet bakom kanalen bestämt sig för att ha fest på Gamla Stans Torg, framför ett av de värsta bluffkontoren, den 31 augusti och det känns i min Staropramen-tarm!

Vem vet, det kanske blir en tur till Prag och fest på Gamla Stans Torg i slutet av augusti! Kontakta mig om du vill hänga med!

Lämna ett svar