Hoppa till innehåll

Johan Bakke

I don’t care if I die…

Ungefärlig lästid: < 1 minut

För några år sedan fick jag en CD med Lasse Eriksson, en kille från Storvik.  Skivan var en present från hans familj och kompisar på hans 50-årsdag. Ja, presenten var att spela in skivan! 

En av låtarna på skivan var Flip, Flop & Fly, en låt som jag aldrig tidigare hade hört. Låten är skriven av Jesse Stone och tidigare inspelad av bland andra The Blues Brothers. Lasses version var dock ganska annorlunda än originalversionen och gav Lasse hans artistnamn Flip-Flop-Lasse!

Nu har det gått 5 år sedan jag fick skivan, Lasse har fyllt 55 år och fick en ny inspelning i present. Den här gången var jag med från början och vi har spelat in alla låtar i Platina Produktions studio i Sandviken.

Jag fick tidigt höra att många i Storvik tyckte att vi även den här gången skulle ta med Flip, Flop & Fly. Vi tyckte att om den skulle vara med en andra gång då skulle den göras om.

Jag började bygga om låten i studion, det blev mycket testande med olika stilar och ljud men till slut lyckades jag hitta ett sound som jag var nöjd med. Låten gick från rock’n’roll till pop, en förändring som jag själv inte var beredd på när jag började jobba med den.

Jag är riktigt nöjd med den här produktionen, jag hoppas att alla andra är nöjda när ni får höra den!  Snart släpps den nya versionen på Spotify och på YouTube!

Lämna ett svar