Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Turnérapport – En helt vansinnig helg…

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Söndag morgon, klockan är 07.08 och jag ligger vaken efter ca 6 timmar sömn och efter en rolig men vansinnig helg.

Det började i fredags när jag var på väg att missa bussen, Linje 41 mot Sandviken. Väl där skulle bilen packas eftersom Platinas buss fortfarande repareras. Vi blev ungefär en timme sena från Sandviken. Resan mot firmafesten i de norrare regionerna av Norrland gick visserligen bra men väl framme i Rundvik Folkets Hus upptäcker vi att vi har ett åt he***te för litet PA med oss för lokalens storlek. Vi skulle ha hakat på ett släp och baxat in den stora anläggningen istället!

Nåväl, man kan inte göra annat än det bästa av situationen. Att åka hem ca 45 mil, koppla på ett släp och hämta annat PA  var inget alternativ. Utan bussen med vårt stora PA kunde vi inte göra annat än att rigga upp den lilla anläggningen och hoppas på att det ändå skulle fungera.

Som tur var hade lokalen ett fast monterat högtalarsystem som till stor del blev vår räddning. En kabel från vår mixer in i deras slutsteg, sedan fungerade det helt utan problem.

Själva giget flöt sedan på utan några större problem, trots att publiken bestod av två läger. En grupp dansintressade och ett gäng partymänniskor, vilket gjorde så vi hade fullt dansgolv oavsett om vi spelade Black Jack eller Tomas Stenström!

Runt 00 avslutades festen, vi packade ihop på en timme och körde ut på den halaste E4 som jag någonsin har åkt efter. Det gick bra för oss, men värre för andra som åkte av i det hala väglaget! Resan till hotellet i Örnsköldsvik tog också betydligt längre tid än beräknat…

Vy från nionde våningen, Elite Plaza Hotel Örnsköldsvik

Väl framme i Örnsköldsvik upptäckte jag att hotellet vi hade bokat inte alls fanns på den tiden då jag bodde i Örnsköldsvik. Ett helt nytt (nåväl,  3 år gammalt) 14-våningshus vid kajen strax bredvid min gamla musikproducentutbildning! Utsikten från rummet var riktigt bra, som ni ser på fotona. Tyvärr fick vi ett rum vänt upp mot stan, utsikten ut mot havet hade varit mer intressant att se.
Men Elite Plaza Hotel får ett bra betyg, bra rum och en bra frukost. Efter frukost åkte vi direkt de ca 40 milen hem och jag  åt ingenting efter vägen hem!

Efter vägen hem gjorde vi också ett stopp och fotade Högakustenbron, en bro som vi har åkt över många gånger men aldrig under. Nu stannade vi till och kollade in bron både från ovan- och undersidan!

Väl hemma i Sandviken var det bara slavjobbet kvar att lyfta ut alla prylar ur bilen och in med dom i förrådet, jag hoppas att bussen blir klar snart så vi slipper all denna packning i och ur en kombi…

 

Högakustenbron underifrån Högakustenbron

Nästa helg är det en kortare resa, men det kommer en rapport även då!

Lämna ett svar