Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Oskrivna regler

Ungefärlig lästid: < 1 minut

I dagens samhälle finns det så många konstiga, oskrivna regler som vi hela tiden följer.

I min egen bransch (musikbranschen) finns det t.ex en oskriven regel att ett band får betalt från man börjar spela tills man slutar spela. De ibland 5 timmarna man har packat bilen och åkt till spelningen + samma tid efter spelningen, det har man inte så stor lust att betala. Iallafall inte betala extra…

Jag brukar säga att det är allt det jobbet jag tar det mesta av min betalning för. Att spela musik är kul, att packa i och ur en bil, att åka 20 mil i snöstorm eller att åka hemifrån 13.00 en lördag och komma hem 07.00 morgonen efter är definitivt inte kul.

Det ultimata för en coverduo (som vi i Platina) eller en trubadur är att arrangören har ett eget PA på plats där vi bara pluggar in vår mixer, det blir oftast bra ljud direkt eftersom anläggningen är intrimmad med lokalen. Då kan vi också vara lite snällare på priset för giget. Ju mindre jobb det är före och efter vi spelar, ju mer kan vi pruta på priset. Hittills har det inte hänt många gånger att vi har kört på arrangörers egna anläggningar, men det är lika tacksamt varje gång.

Det mest ultimata är stället med så lugn publik och så liten lokal så man inte behöver koppla in nånting alls. Man åker bara dit och ställer sig i ett hörn och kör sina låtar helt unplugged…

Jag tror jag har hittat ett sånt ställe, men vilket det är säger jag inte ett pip om före allting är bestämt!

Lämna ett svar