Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Igår blev vi en familjemedlem mindre…

Ungefärlig lästid: 2 minuter

För första gången i mitt liv skriver jag ett blogginlägg för att bara skriva av mig, om nåt som hände mig och resten av min familj igår kväll.

Vid 21-tiden fick jag ett samtal, där jag fick veta att en familjemedlem snabbt omkommit i en bilolycka.

Den som blivit påkörd var Skrållan, en av våra tre katter, eller ”pälsar”, som jag kallar dom. Skrållan var en översocial kattpäls som ständigt ville vara i centrum, jag tror inte det finns ett tillfälle då vi har haft besök i huset och hon inte har varit i allas knän – nästan samtidigt!

Hon var också den som kom och ville ”vara med” när någon i familjen blev sjuk. Då kunde hon ligga i timmar bredvid, för att vara sällskap. När min fru Maria var gravid var Skrållan hennes livvakt, hon gick inte ut ur rummet om hon inte visste att jag eller vår andra katt var tillsammans med Maria…

Det är med stor sorg jag har skrivit det här inlägget, det är ett sånt tillfälle där jag hade velat att jag kunde backa klockan några timmar. Hade jag haft den möjligheten igår så hade världens underbaraste katt fortfarande varit i livet.

(Det sista fotot som togs av Skrållan, dagen före hon dog…)

Vissa av er som läser det här kanske tänker att en katt knappast kan vara en familjemedlem. Antingen har ni aldrig haft katt, eller råkat ut för någon av de förhållandevis få katter som inte är så sociala som många katter är. Jag har hittills haft 8 katter i mitt och alla har varit riktigt sociala varelser som har skänkt mig mycket glädje! Vi har fortfarande två katter kvar, efter en sån här händelse kommer jag att ge dom ännu mer uppmärksamhet och tid. Man vet aldrig hur länge man får ha dom kvar!

Som avslutning vill jag berätta att jag har ingenting otalt med bilföraren. Jag har talat med honom och fått veta att det var en olycka, något jag förstod redan från början. Att katter springer ut framför bilar är sånt som tyvärr händer även om det är otroligt jobbigt både för oss kattinnehavare och för den som kör bilen.

Jag vill även tacka dig som hjälpte oss att begrava Skrållan, jag vet inte om du vill bli publicerad med namn men du vet vem du är!

Etiketter:

Lämna ett svar