Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Åren bara går och går…

Ungefärlig lästid: 3 minuter

Sådär, då är det snart slut på 2010 och jag tänkte sammanfatta året i ett blogginlägg!

En kort sammanfattning med de viktigaste händelserna för mig under 2010 är att jag har separerat, gift mig, blivit styvfarsa, släppt ett album och spelat in ett gäng låtar.

I januari bestämde jag och min dåvarande sambo oss för att gå skilda vägar efter ca 10 år tillsammans. Då var det bland det värsta som kunde hända, nåt som jag tror de flesta som har varit i samma situation förstår.

För att få nåt annat att tänka på påbörjade jag slutförandet av ett av mina långtidsprojekt, plattan som jag länge hade velat göra.

Vid sidan av det gjorde jag också några akustiska covers, November Rain, Viva La Vida, Nu kan du få mig så lätt, Lys og varme och några andra favoriter blev inspelade en mörk februarinatt. Det skrevs också fler låtar till plattan och gammalt material mixades i studion.

Nån gång i mars hittade jag inspiration till att skriva min första riktigt bra låt, den första jag själv tror på som en potentiell hit. ”Stanna en stund till” blev skriven efter ett besök på mitt dränk-dina-sorger-ställe Granliden i Storvik. En låt som jag tycker är bland det gladaste och samtidigt bästa jag nånsin har skrivit! Under masr skrevs också några fler låtar till plattan, precis i slutförandet fick jag en massa inspiration, kanske på grund av nyfunna vänner och de diskussioner som uppstod sena nätter på Grindberget i Gästrike-Hammarby.

Nåväl, i april kom påsken och med den fler äventyr på Granliden som resulterade i låten ”Ingen aning”, som helt enkelt handlar om en rock’n’rolldröm som när den blev sann gick riktigt snett!

Men i slutet av april hände nåt som förändrade mitt liv för all framtid. Det var då jag träffade Maria, som kom in i mitt liv den 23 april. 5 dagar senare flyttade hon in i huset och efter det kan inget få oss att lämna varandra.

Hon är (förutom mig själv då) den största anledningen till att plattan verkligen blev klar. Under den här perioden var jag tveksam till att jag verkligen skulle klara att släppa en hel platta. Var mina låtar verkligen så bra?

Hon pushade mig att slutföra projektet och plattan Popdrömmar släpptes på Granliden i Storvik den 5 juni.

Men före Popdrömmar släpptes gjorde jag en spelning på Storviks Vårmarknad, som filmades av Kjell Hagström och såg ut så här:

Under sommaren svetsade jag och Maria ihop våra liv och på sommarens varmaste dag (det kändes iallafall så) stod vi, med Marias dotter Linnéa som tärna,  framför kyrkoherde Karl-Erik Tysk och vår släkt och sa ja till varandra… Snabbt kan man tycka, men det kändes bara helt rätt!

Efter bröllopet i augusti rullade livet på för oss, både i med- och motgångar. I slutet av augusti flyttade vi från huset i Hammarby till en lägenhet i Norrsätra, Sandviken.

I september stack jag och Maria ut på en kryssning med Birka Paradise, en bröllopspresent från hennes mamma med sambo som också följde med på kryssningen. Om någon undrar hur jag klarar av att umgås med svärmor så måste jag bara säga: -Har man en svärmor som är lika galen som en själv och dessutom har titulerat sig som mitt största fan, då går det riktigt bra! =)

Iallafall, under kryssningen var det karaoketävling, och jag kunde ınte låta bli att ställa upp. Det hela slutade med att jag stod som vinnare och gick vidare till delfinal strax före jul!

Resten av hösten hände det ınte så jättemycket. Jag fyllde år den 10 november, nånting som jag gör den dagen varje år så jag tycker inte att det är nåt speciellt med det. jag har liksom gjort det i 34 år nu, det börjar bli rutin. En rolig sak hände iallafall, jag skrev en jullåt som ni kunde ladda hem för nån vecka sedan och kan göra fortfarande.

Den 19 december var det dags för kryssning igen och delfinal i Birkas karaoketävling. Den gången skulle tre av tolv finalister tas ut och återigen lyckades jag vara en vinnare. Den 4 juni 2011 går finalen!

Nu är det snart slut på 2010 och året kan sammanfattas genom att säga att det började med något som kändes som  en katastrof och slutade med en seger!

…och inför 2011 har jag bara en stor förhoppning. Att familjen Bakke ska utökas, och då talar jag ınte om en till katt! =)

1 kommentar till “Åren bara går och går…”

  1. Pingback: Överblivet och förkommet material – Johan Bakke

Lämna ett svar