Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Nej, jag tänker inte kandidera…

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Jag länge tänkt på att kandidera till Piratpartiets riksdagslistor. Jag skulle gärna jobba med upphovsrättsfrågor i Riksdagen, som oberoende popmusiker vill jag försöka få övriga partier att inse att fildelning inte är döden för kulturskapare och att det finns andra vägar till inkomst än skivförsäljning.

Problemet för mig vid en eventuell riksdagskandidering är vågmästarstrategin. Jag skulle i 99 fall av 100 inte kunna rösta med Fredrik Reinfelt och skulle troligtvis bli politisk vilde om Piratpartiet bestämmer sig för att stödja en borgerlig regering. Det vill säga: Jag skulle rösta med PP i alla piratfrågor, men med oppostionen (S+V+MP) i allt övrigt.

Vågmästerstrategin är inget problem för mig när det gäller att arbeta för att PP ska komma in i riksdagen, inte heller när det gäller att lägga en röst på PP eller om det blir så illa så vi samarbetar med Reinfelt & co.  Problemet blir om JAG ska sitta där med mina vänsteråsikter (i nästan alla frågor, förutom piratfrågorna) och rösta med en moderatledd regering.

Så nej, jag kandiderar inte. Istället erbjuder jag mig att hjälpa er som kandiderar, för att chansen till en riksdagsplats ska bli så stor som möjligt. Jag kan ljud, det är i princip det enda jag kan bra, så behöver ni hjälp med inspelning eller nånting annat som rör ljud ställer jag gärna upp!

Sagor från livbåten skriver nästan om samma sak idag, En stjärna gör inget lag

…och naturligtvis hoppas jag och tror på en vänsterregering stödd av PP efter riksdagsvalet. Det är det enda jag tror kan vara möjligt, borgarna kommer aldrig släppa sin syn på övervakning…

2 kommentarer till “Nej, jag tänker inte kandidera…”

  1. Jag kanske fokuserade för mycket på Reinfelt i mitt inlägg, det jag menade var att jag aldrig har gillat Moderaternas politik och det skulle kännas helt fel att rösta med dom i en fråga.

    Din koalition mellan FP, MP och PP låter inte alls fel, den skulle jag kunna stödja.

  2. Faktum är att jag hoppas på en styrande koalition med FP, MP och PP. Lika like som du vill se Reinfeld i styrande vill jag se Mona ”Katastrofen” Sahlin i en position som innebär befäl över den minsta lilla papperstuss.

    M och S kommer aldrig samarbeta, KD tror jag inte överlever valet och SD ersätter (och blir utfrysta). Vänstern skulle så småningom (antagligen för sent) överge S och gå med i ovannämnda koalition.

    Problemet med dagens Sverige är fokuseringen vid blockpolitik, ett misstag som även du gör i ovanstående inlägg. MP har inte riktigt vuxit sig fast vid S på samma sätt som Vänsterpartiet har gjort.

Lämna ett svar