Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Ett bidrag till kampen!

Ungefärlig lästid: < 1 minut

1985 släppte Björn Afzelius albumet ”Nio Liv”, en platta som såldes i 90 000 exemplar. På plattan fanns låten ”Svarta Gänget”, ett våldsamt angrepp mot högern, som blev de svenska arbetarungdomarnas kampsång under valrörelsen 1985 och det ryktas att låten var en av anledningarna till att borgarna förlorade det valet.

Nu är det 2009 och även om borgarna är illa så är dom inte lika illa som dom var 1985, det finns värre exempel. Jag har skrivit om texten lite för att passa bättre in på det parti som måste förlora valet som hålls om snart ett år.

Här har ni den, Svarta gänget – Bakkes 2009 edition!

mp3
torrent

Etiketter:

3 kommentarer till “Ett bidrag till kampen!”

  1. Hej. =)(=

    Underbar låt! Tänkte bara kolla om du har texten och noterna till denna?

    Keep up the good work!

    Ps. Ser fram emot en spelning i Göteborgsområdet snart. 😉

Lämna ett svar