Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Hyr ni in städhjälp också?

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Jag läser i Aftonbladets webupplaga att ett antal svenska artister nu har fått sina hemsidor stängda efter deras ”webbfirma” (som Aftonbladet kallar det) har gått i konkurs.

Jag tycker att sånt här är ledsamt… Det är ganska enkelt för alla som har grundläggande kunskaper i datorer att sätta upp en wordpressblogg, installera de pluggar man behöver och sedan sköta hela sidan själv. Jag tycker egentligen inte så synd om dessa artister, vill dom finnas online så bör dom iallafall sätta sig in i grunderna till så stor del så dom klarar av att registrera sin egen domän, sätta upp bloggen och sköta sin hemsida.

Om ni registrerar domänen själv och har en blogg som ni tar regelbundna backuper på, då går det på några timmar att flytta den till ett nytt webhotell om ert webhotell går i konkurs eller lägger ner av andra anledningar.

Till sist kanske jag behöver ge en förklaring till rubriken: Vi lever i 2000-talet nu och det digitala hemmet måste ses över på samma sätt som bostaden, hyr man tjänster från ett företag för sitt digitala hem då gissar jag att man också hyr tjänster för bostaden!

Pingat på intressant.se.
Läs även andra bloggares åsikter om och

1 kommentar till “Hyr ni in städhjälp också?”

  1. Tror att du missa ganska mycket av artikeln i aftonbladet…
    Handlade inte så mycket om att blogga eller en info sida.
    Gör om Gör RÄTT

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: