Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Uppdatering angående parodin

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Just nu känner jag att gårdagens inlägg om parodin på Bryssel som mål inte blev mer än en storm i ett vattenglas. Jag har precis pratat med Stims kundtjänst och låten är inte registrerad hos dom, varken av mig, Jens Ganman, Björn Höglund eller någon annan.

En scam alltså, men Svenska Musikerförbundet skriver om saken på sin hemsida att min inställning är ”något förvånande”. Jag själv tycker att det är mer förvånande att dom skriver att jag är medlem i Piratpartiet men inte skriver att jag även är medlem i Musikerförbundet och ansluten till Stim.

Jag kommer inte att göra något mer av det här om ingen annan tar det första steget, jag vet att SR Jämtland har spelat parodin en gång men det tackar jag bara för. Tror det är första gången på ganska länge som någon större radiostation spelar en låt jag har skrivit och spelat in och i ärlighetens namn så får jag tacka Jens och Björn som faktiskt erkände vad dom har gjort i direktsändning i radio.

Men det förvånar mig att två kompetenta musiker/producenter inte gör nånting bättre än det dom har gjort när dom ska göra en parodi. Själv hade jag skämts över kvalitén och aldrig skickat ut nånting som lät så illa, om det var jag som hade gjort parodin. Deras små ändringar i texten hörs knappt eftersom min originalsång ligger i bakgrunden, och det hörs att min tonart inte alls passar sångarna.

Vid dagens samtal med Stim fick jag även veta att redan i början av juni kommer Stim troligtvis börja godkänna CC-licenser (Icke Kommersiella) för sina medlemmar. Det skålar vi för, och när det är klart kommer alla låtar som går att laddas hem här registreras hos Stim och släppas under CC (IckeKommersiell-DelaLika).

3 kommentarer till “Uppdatering angående parodin”

 1. Och det där med parodin är ju bara löjligt. Kom ihåg att om man lyckas reta upp någon så är det ett kvitto på att man har gjort något som märks. 🙂

  Så skål för det också 🙂

  Och musikerförbundet.. ja, de verkar ju inte direkt ge prov på kompetens…

 2. Undrar vad de tycker är förvånande.

  1) Att du inte gillar att folk snor din ideella upphovsrätt?

  2) Att du tycker det är ok att folk remixar?

  I vilket fall saknar de tydligen helt hum om piratetik 🙂

Lämna ett svar